Sportief bezig zijn
in het water


Bewegen in het water, gezond en gezellig

Bewegen in het water, gezond én gezellig bezig zijn in heerlijk warm water van 30°C, waarbij de kans op een blessure nihil is.

MBvO en MBvH tijdens de meivakantie van 21-04-2019 tot 05-05-2019

Jaarplanning aquajoggen 2018-2019

Jaarplanning MBvO 2018-2019

Waarom in water?

Het belangrijkste kenmerk van alle fitness in het water is de gewichtloosheid. De zwaartekracht wordt bij verblijf in water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor. De kans op overbelastingsblessures zoals die kunnen ontstaan bij hardlopen en springen is niet aanwezig.

In het water heeft het lichaam een andere aanpassing, zo is er een gemiddelde toename van twintig procent hartslagvolume, een veel hogere zuurstofopname, een automatische spierontspanning na ongeveer een kwartier, en door de verhoogde weerstand in het water een toename van de vetverbranding van zo’n dertig procent.

Activiteiten

Aquasporten
Sporten in het water kan op veel manieren. Bij aquajoggen of aquatrimmen ‘loop’ je in diep water. Dat lopen moet je ruim zien, want het varieert van een wandelpasje, een stevige tred tot een sprint! Deelnemers krijgen een ‘wet belt’ om hun middel. Dit is een brede gordel met een groot drijfvermogen zodat je hoofd en nek boven water blijven en je verticaal blijft ‘zweven’. Door middel van deze riem kun je in diep water ‘staan’ en je vrij bewegen. De belasting op de gewrichten is nagenoeg afwezig doordat de zwaartekracht door opwaartse druk van het water sterk vermindert. Hierdoor is deze vorm ook geschikt voor mensen met blessures en allerlei klachten aan het bewegingsapparaat. Er wordt ondersteunende muziek bijgegeven, ook wordt er gebruikt gemaakt van diverse materialen zoals halters, ballen en flexibeams. Behalve het ‘lopen’ in het water wordt de conditie verder verbeterd door extra oefeningen voor de benen, armen en romp. Uithoudingsvermogen wordt eveneens verbeterd. Interessant om te weten is voorts dat 30 minuten aquajogging gelijk staat aan anderhalf uur joggen op het droge.
Banenzwemmen
Wilt u in uw eigen tempo uw conditie op peil houden? Dan is banen zwemmen de uitkomst!
U merkt snel veranderingen in uw lichaam. Zo wordt uw ademcapaciteit groter, waardoor u steeds langere afstanden en sneller kunt zwemmen. Maar uiteraard bepaalt u zelf of u intensief een grote afstand aflegt of dat u rustig en ontspannen enkele banen zwemt.
Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)
Steeds meer senioren vinden hun weg naar het zwembad. Om de conditie op peil te houden en om onder de mensen te komen. Een gezonde én gezellige activiteit in heerlijk warm water van 30°C, waarbij de kans op een blessure nihil is. Zwemmen voor senioren is ideaal voor het verbeteren van de conditie, het verhogen van de mobiliteit en het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten.
Meer Bewegen voor Hartpatienten (MBvH)
Steeds meer senioren vinden hun weg naar het zwembad. Om de conditie op peil te houden en om onder de mensen te komen. Een gezonde én gezellige activiteit in heerlijk warm water van 30°C, waarbij de kans op een blessure nihil is. Zwemmen voor senioren is ideaal voor het verbeteren van de conditie, het verhogen van de mobiliteit en het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten.
ZC de Koeleköpkes Zwemmen
Meer bewegen voor ouderen -Extra: ZC de Koeleköpkes:
15 minuten bewegingsinstructie en 45 minuten zwemmen.

ZC de Koeleköpkes: donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.

Wat is er wanneer?

Bekijk het rooster voor een compleet overzicht van welke activiteiten wanneer gedaan worden.

Zwemclub Eijsden

Maak van zwemmen je sport

Zwem je zo graag dat je dit in clubverband wil doen? Zo hard mogelijk of liever synchroon?
Dan is Zwemclub Eijsden voor jou dé juiste plek. Zwembad De Treffer is de thuishaven van de vereniging.

Wil je graag een keer mee zwemmen bij Zwemclub Eijsden?
Kom gerust eens langs tijdens de training. De trainers kunnen je dan ook meer informatie geven.

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.zceijsden.nl

Heeft u vragen?

Heeft u twijfels of bewegen in water iets voor u is? Kom eens kijken, of neem contact met ons op.
We beantwoorden graag uw vragen.

Neem contact met ons op

tel: 043 409 1807
info@zwembaddetreffer.nl

Lees eerst hier onze: Privacy Policy

Zwembad de Treffer
Marathon 6, 6245 EZ Eijsden
Bel: +31(0)43 409 18 07 of email naar: info@zwembaddetreffer.nl

Copyright 2016 Zwembad De Treffer. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Ontwerp en ontwikkeling door Perron 9